Om Teknopress

Formsprutning, Formpressning och RTM av Härdplastdetaljer.
Er samarbetspartner när det gäller tillverkning och utveckling!

Bakgrund

Teknopress har sedan starten 1995 haft en ständig expansion och är nu det bästa valet som komplett leverantör av härdplastprodukter till industrin.

Vi arbetar med såväl större som mindre kunder inom branscher som tex.: elekriska applikationer (hög-och låg spänning), lastbilar, bussar, tåg, signalsystem för tåg, bilar, andra fordon, försvars- och svetsindustri, lamphus, pumphus, köksutrustning, medicin, vatten- och luftrening etc.

Maskinpark

Vår moderna maskinpark består av 17st. formsprutor (KraussMaffei & Bucher) med 80-575 tons låskraft och 18st. formpressar (Bucher och Fjellman) med 100-1.400 tons låskraft. De flesta maskiner är utrustade med produktionsceller med sexaxliga ABB robotar. Vi har även 3 kompletta formhållare för injiceringsteknik(RTM).

Dessutom finns all nödvändig kring- och
efterbearbetningsutrustning som plastkuleblästrar (Hunziker), kap och borrmaskiner, CMS, limning, monterings, mät- och kontrollutrustning etc.

Vision

  • Leverera härdplastdetaljer av hög och jämn kvalitet.
  • Vårt mål är att alltid leverera 100% i tid.
  • Klar tillväxtstrategi.
  • Vi kommer alltid att ha utrymme för att kunna ta oss an nya projekt.

Målsättningar

VI strävar alltid efter en växande kundtillfredsställelse, därför är följande speciellt viktigt för oss:

  • Rätt leverans, dvs. överenskomna kvantiteten, produktkvaliten och dokumentationen.
  • Rätt dag, dvs. överenskomna dag då godset skall avsändas eller vara hos kunden.
  • Rätt pris, dvs. det pris som i förhandling svarar mot företagets affärsstrategi och kundens produktnytta.

Vad vi arbetar med

Vi arbetar med de flesta förekommande härdplaster som BMC, SMC, GMT, Fenol, Melamin, Epoxi och Kolfiber SMC. Materialet väljs ut eller utvecklas beroende på kundens specifikationer när det gäller t.ex. yta, färg, samt mekaniska och elektriska, brandklass och andra egenskaper.

Vi tillverkar detaljer med vikter mellan 1 gram och 50 Kg där vi även erbjuder all typ av nödvändig montering för att kunna leverera färdig produkt till kund.

Produktionsprocessen är uppbyggd för att kunna tillgodose högsta kundkrav när det gäller effektiv och flexibel produktion i såväl mycket långa som mycket korta serier med hög och jämn kvalitet.

Teknopress har bred erfarenhet av utvecklingsprojekt och samarbete med våra kunder för att hitta lösningar till även de mesta komplexa projekten. Vi har unik kompetens inom material och produktionslösningar. Verktyg tas fram i nära samarbete med verktygsmakare.

Ta våra erfarenheter i anspråk vid kommande produktion och låt oss vara med redan på konstruktionsstadiet, det kan löna sig!!

ISO Certifierade

Högsta kreditvärdighet